عضو کمیسون کشاورزی گفت: با برنامهریزی منسجم و جهش کوتاه مدت و با استفاده از روشهای نوین از کشاورزی سنتی فاصله بگیریم و روشهای جدید را جایگزین روشهای قدیمی کنیم.
علی ایرانپور عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد راهکار جلوگیری از هدر رفتن آب در کشاورزی، گفت: با توجه به اینکه امنیت غذایی و قطع وابستگی غذایی به خارج از کشور وابسته به بخش کشاورزی است، بنابراین روز به روز اهمیت این بخش برای دولت و مجلس بیشتر میشود.
وی افزود: برای رسیدن به خودکفایی و تأمین مواد غذایی در داخل کشور نیازمند شرایط مساعد آب و هوایی هستیم.
عضو کمیسیون کشاورزی بیان داشت: کشاورزی ایران سنتی است و روشهای مرسوم در آبیاری کشور مثل روش غرقابی که یکی از روشهای سنتی است، به میزان زیادی باعث هدر رفتن آب میشود و همچنین بهرهوری پایینی دارد.
ایرانپور گفت: باید با برنامهریزی منسجم و جهش کوتاه مدت و با استفاده از روشهای نوین از کشاورزی سنتی فاصله بگیریم.
وی افزود: بتنی کردن کانالهای آب و بهرهگیری از روشهای نوین مثال آبیاری قطرهای در کشاورزی به میزان زیادی در جلوگیری از هدر رفتن آب در بخش کشاورزی تأثیرگذار است.
عضو کمیسیون کشاورزی بیان داشت: در برخی نقاط کشور احداث سد خاکی برای جلوگیری از هدر رفتن آب بسیار لازم است، زیرا در مناطقی که بارندگی به صورت همیشگی نیست و مقطعی است، عدم وجود سد خاکی باعث تبخیر و هدر رفتن آب میشود.
ایرانپور تصریح کرد: مناطقی از کشور مثل فلات مرکزی ایران، اصفهان، قم، یزد، سمنان، کرمان و ... خاک مناسبی برای کشاورزی دارند، ولی آب کافی موجود نیست، بنابراین میتوان از طریق آبرسانی از دریای خزر به این مناطق آب این مناطق را تأمین کرد که البته این طرح آبرسانی مدتهاست که در حد حرف باقی مانده است.
وی گفت: کشت محصول بدون توجه به نیاز و اقلیم منطقه از عوامل دیگری است که باعث هدر رفتن آب و کاهش سفرههای زیرزمینی آب و تهدید اکوسیستم مناطق مختلف شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی گفت: باید به سمت کشت گیاهان اصلاح شده و مقام حرکت کرد و گیاهانی را کشت کرد که علاوه بر افزایش بازدهی حداقل مصرف آب را هم داشته باشند.
- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930228000092#sthash.ooJxDKw4.dpuf