راهنمایی های دامپزشکی برای خرید فرآورده های پروتئینی

پروتئین های حیوانی در سلامتی و رشد بدن نقش بسزایی دارند. با این وجود در صورتی که این مواد از مراکز مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نشوند، می توانند باعث سرایت بیماری های قابل انتقال به انسان و ایجاد مسمومیت های غذایی شده و سلامت مصرف کننده را به خطر اندازند. از این رو در تهیه موادپروتئینی دامی باید نهایت دقّت را به عمل آورد و توصیه های بهداشتی را مد نظر داشت.

با عنایت به نکته فوق و گسترش و اهمیت روز افزون بیماری های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده، تمام دست اندرکارن و تولیدکنندگان مواد غذایی با منشاء دامی موظفند محصولات خود را با رعایت کامل موازین و مقررات بهداشتی تحت نظارت دامپزشکی تولید نموده و با مهر تائید سلامت یا کد بهداشتی دامپزشکی عرضه نمایند.

دامپزشکی علم و حرفه ای که از دیرباز با هدف تامین سلامت دام و محصولات دامی همواره نقش اساسی خود را در تامین امنیت سلامت غذایی جامعه ایفاء کرده است . اما به راستی وظایف دامپزشکی چیست؟ عموم مردم در خصوص وظایف این سازمان به چه میزان اطلاع دارند و دامپزشکی چقدر در سلامت جامعه تاثیر دارد؟

البته به جهت مسئولیت خطیر دامپزشکی در حفظ سلامت سرمایه های دامی، شامل انواع دام ها و حیواناتی که در خدمت انسان هستند؛ مثل اسب، گاو، گوسفند، طیور، ماهی ها و انواع آبزیان و ..... تا زنبور عسل و حیوانات خانگی، زینتی و تفریحی تا حیات وحش به عنوان بارز ترین چهره کاری دامپزشکی مطرح است.

اما آنچه در اذهان عمومی در خصوص وظیفه دامپزشکی نقش بسته، بیشتر واکسیناسیون و درمان دام است، در حالی که درکنار این وظیفه مهم دامپزشکی دارای دیگر وظایفی است که در ابعادی دیگری نیز نقش بازی می کنند که از آن جمله می توان به بهداشت فرآورده های خام دامی و مواد غذایی، بهداشت و مبارزه با بیماری های طیور، آبزیان و زنبور عسل و پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام اشاره کرد.

به طور مثال اگر تصور کنیم که در انبوه کشتار دام در کشتارگاه های دام اگر فقط یک لاشه مبتلا به بیماری سل از دید بازرسان و دامپزشکان کشتارگاه خارج شود، می تواند چندیدن خانواده و یا چندین نفر را در سطح جامعه درگیر کند .

اگر کمی در سفره غذایی مردم دقت کنیم ردپای نظارت بهداشتی دامپزشکی را به وضوح قابل مشاهده است از انواع مواد لبنی همچون شیر، ماست و... تا انواع فرآورده های خام دامی اعم از گوشت قرمز، ماهی، میگو ، مرغ، تخم مرغ می توان دریافت طیف وسیعی از سلامت سفره غذایی جامعه تحت تاثیر مستقیم عملکرد دامپزشکی قرار دارد، در حالی که بسیاری از مردم در شهرها اطلاع ندارند که آنچه در سفره آنان با منشاء دامی وجود دارد و با خاطری آسوده از سلامت و بهداشت ماده غذایی آن را مصرف می‎کنند حاصل نظارت و تلاش مستمر دامپزشک است.

جهت اطلاع عموم باید یادآور شد که انواع دام ها اعم از گاو ، گوسفند و انواع طیور از مرحله آعازین رشد خود در دامداری ها و مرغداری ها تحت کنترل و نظارت های پیشگیرانه و امور درمانی قرار دارند و سپس با نظارت های خاص در کشتارگاه ها این مواد پروتئینی به مراکز عرضه و بازار می رسند و در آنجا نیز نظارت های مستمر بازرسان بهداشتی با دقت و حساسیت بالا وجود دارد و این خود موید نقش موثر و تلاش برنامه ریزی شده دامپزشکی برای رسیدن محصولی بهداشتی و سالم به سفر های غذایی مردم است.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن